Tort cu ciocolata amaruie si caramel

Printeaza

Tort cu ciocolata amaruie si caramel din: unt sau margarina, zahar, cacao, oua, faina, sare, ciocolata amaruie, smantana, lapte, nuca, caramel, ciocolata menaj.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_amaruie_si_caramel

Pentru blat:

  • 100 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 80 g cacao
  • 8 ouă
  • 175 g făină
  • un praf sare

Pentru crema 1:

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 150 g smântână groasă

Pentru crema 2:

  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 200 g nuci măcinate
  • 100 g unt
  • un praf sare

Pentru ornat:

  • nuci
  • caramel
  • 150 g ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat şi untul moale. Albuşurile se bat spumă şi se omogenizează cu crema de gălbenuşuri.

Se amestecă uşor să nu se lase. La sfârşit, se adaugă făina cernută.

Se iau 3 linguri din compoziţia pentru blat, se pun în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace prima foaie albă. Foaia subţire se lasă 15 minute, apoi se scoate cu grijă să nu se rupă.

In restul de compoziţie, se adaugă cacaua cernută şi se ames¬tecă uşor. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se lasă la cuptor 30-40 de minute.

Pentru crema 1, se topeşte ciocolata la baie de aburi, untul se freacă cu zahărul şi se obţine o cremă pufoasă. Se adaugă romul, smântână şi, la sfârşit, ciocolata. Se omogenizează şi se lasă la rece.

Pentru crema 2, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, se adaugă făina şi cacaua cernute şi laptele şi se fierb. După ce s-a întărit crema, se dă de-o parte, se adaugă untul şi nucile măcinate.

Se scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie pe orizontală în 2 părţi inegale, una subţire şi una mai groasă.

Prima foaie, cea albă şi subţire, se aşază la bază, se pune primul rând de cremă cu nuci, la mijloc se aşază foaia groasă de blat, un strat de cremă de unt, a treia foaie de blat şi se îmbracă cu restul de cremă.

Se ornează cu ciocolată şi cu nuci caramel. Se bagă la rece, se lasă cateva ore si apoi se serveste.

Tort cu ciocolata amaruie si caramel

Tort_cu_ciocolata_amaruie_si_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.