Tort cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie
PrinteazaTort cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, unt nesarat, oua, zahar, smantana, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, cacao.
pentru aluat:
- 180 g ciocolata amaruie
- 125 g unt nesarat
- 250 ml apa
- 3 oua
- 375 g zahar
- 125 ml smantana
- 500 g faina
- 125 g cacao
- un varf de cutit subtire praf de copt
- cateva picaturi esenta de vanilie
- un praf sare
pentru crema:
- 80 g unt nesarat
- 420 g zahar
- o lingura cacao
- o lingura apa
- 30 g ciocolata amaruie data pe razatoarea fina
pentru decor:
- 100 g cacao
pentru tavi:
- 25 g unt
- 2 linguri faina
Mod de preparare:
Pentru blat, ciocolata şi untul se topesc amestecând continuu. După ce acestea s-au topit, se toarnă apa clocotită şi se amestecă bine.
Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă vanilia si amestecul de ciocolată cu apă clocotită de la punctul 1. într-un vas, se freacă smântână cu praful de copt şi se lasă deoparte. Se amestecă si făina cu cacaua si sarea. Apoi, amestecul de făină se pune în amestecul de ouă, se omogenizează bine si apoi se toarnă smântână. Se amestecă din nou.
Două forme de tort se ung cu unt şi se tapetează cu făină iar amestecul final de la punctul 2 se repartizează în cele două forme de tort. Se coc 30 de minute. Apoi, se lasă 10 minute în forme înainte de a scoate hiaturile.
Pentru cremă, toate ingredientele se mixează până ce se obţine o cremă untoasă care se dă puţin la rece.
Pentru montarea tortului, într-o formă întinsă se pune unul dintre blaturi şi se acoperă cu un sfert din cantitatea de cremă. Se aşază al doilea blat şi se pune restul cremei, oprind din ea o lingură pentru decor. A doua cantitate de cremă se întinde cu o spatulă sau un cuţit lung trecut prin apă rece. Se presară cu cacao din abundentă si, cu crema oprită, se fac alte decoraţiuni, după imaginaţie.
Tort cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie
Pofta buna!