Tort cu ciocolata I

Printeaza

Tort cu ciocolata

Ingrediente blat:Tort cu ciocolata I

  • 9 ouă
  • 3 linguri făină
  • 8 linguri apă
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt
  • 100 g cacao

 

Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă

 

Mod de preparare:

Se dau la fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se face un sirop, după care se adaugă gălbenuşurile, pe rând.

Se face o cremă omogenă care se împarte în două, o parte se dă la rece, iar la cealaltă parte se adaugă făinăşi albuşurile bătute spumă, după care se pune la copt, timp de patruzeci şi cinci de minute.

După ce s-a copt, se umple cu crema rămasă la frigider şi la final se pudrează cu cacaoa.

Bateţi până la omogenizare untul şi mierea, apoi adăugaţi nucile şi vanilia. În alt vas, bateţi bine gălbenuşurile şi le adăugaţi compoziţiei.

Puneţi totul într-o formă unsă cu unt şi lăsaţi-o pentru a se întări.

Se serveşte cu cremă de ciocolată, apoi se pot adăuga la cremăşi albuşurile bătute spumă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.