Tort cu ciocolata I
PrinteazaTort cu ciocolata
- 9 ouă
- 3 linguri făină
- 8 linguri apă
- 400 g zahăr
- 400 g unt
- 100 g cacao
Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă
Mod de preparare:
Se dau la fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se face un sirop, după care se adaugă gălbenuşurile, pe rând.
Se face o cremă omogenă care se împarte în două, o parte se dă la rece, iar la cealaltă parte se adaugă făinăşi albuşurile bătute spumă, după care se pune la copt, timp de patruzeci şi cinci de minute.
După ce s-a copt, se umple cu crema rămasă la frigider şi la final se pudrează cu cacaoa.
Bateţi până la omogenizare untul şi mierea, apoi adăugaţi nucile şi vanilia. În alt vas, bateţi bine gălbenuşurile şi le adăugaţi compoziţiei.
Puneţi totul într-o formă unsă cu unt şi lăsaţi-o pentru a se întări.
Se serveşte cu cremă de ciocolată, apoi se pot adăuga la cremăşi albuşurile bătute spumă.
Pofta buna!