Tort cu ciocolata II
PrinteazaTort cu ciocolata
- 10 ouă
- 12 linguri de zahăr
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de făină
- 20 linguri de nucă măcinată
Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate
Mod de preparare:
Frecăm gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un vârf de cuţit de bicarbonat.
Amestecăm bine, după care coacem la foc potrivit în tavă rotundă tapetată cu făinăşi ulei.
Crema 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, un pachet de cacao şi 2 ciocolate. Se amestecă, pe baie de aburi, până devine ca o smântână groasă. Separat se bat spumă 400 g unt, şi când este crema rece, se amestecă bine.
Se însiropează foile cu 250 g apă, 100 g zahăr şi 100 g rom. La final, blatul se taie în 4 foi, se însiropează, se umple cu cremă, iar deasupra se pune ciocolată rasă.
Această cremă se poate folosi şi la tort din pişcoturi ornat cu frişcăşi dulceaţă de căpşuni.
Pofta buna!