Tort cu ciocolata II

Printeaza

Tort cu ciocolata

Ingrediente blat:Tort cu ciocolata II

  • 10 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de făină
  • 20 linguri de nucă măcinată

Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate

 

Mod de preparare:

Frecăm gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un vârf de cuţit de bicarbonat.

Amestecăm bine, după care coacem la foc potrivit în tavă rotundă tapetată cu făinăşi ulei.

Crema 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, un pachet de cacao şi 2 ciocolate. Se amestecă, pe baie de aburi, până devine ca o smântână groasă. Separat se bat spumă 400 g unt, şi când este crema rece, se amestecă bine.

Se însiropează foile cu 250 g apă, 100 g zahăr şi 100 g rom. La final, blatul se taie în 4 foi, se însiropează, se umple cu cremă, iar deasupra se pune ciocolată rasă.

Această cremă se poate folosi şi la tort din pişcoturi ornat cu frişcăşi dulceaţă de căpşuni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.