Tort cu ciocolata neagra si fructe
PrinteazaTort cu ciocolata neagra si fructe din: ciocolata, oua, martipan, faina, zahar, sare, frisca, visine.
Pentru blat:
- 110 g ciocolată neagră
- 6 ouă
- 130 g marţipan
- 30 g făină
- 160 g zahăr pudră
- un praf sare
Pentru servit:
- 600 ml frişca lichidă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 300 g vişine din compot
- 100 g zahăr
- 200 ml apă
- 3 linguri lichior de cireşe
- 50 g ciocolată
- sirop de fructe
Mod de preparare:
Pentru blat, marţipanul tăiat mărunt se pune în bolul robotului, se mixează 5 minute şi se adaugă ciocolata topită şi gălbenuşurile. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi, când începe spuma să se formeze, se adaugă zahărul pudră.
Se toarnă spuma peste amestecul cu ciocolată şi se amestecă uşor. Se încorporează apoi făina şi, după ce se omogenizează, se toarnă aluatul într-o formă rotundă, nonadezivă.
Se coace 30-40 de minute.
In acest timp, frişca se bate bine cu zahărul vanilat. Se pregăteşte şi siropul, amestecând pe foc apa şi zahărul. La final, se adaugă lichiorul de cireşe.
Blatul răcit se umezeşte cu acest sirop şi se aşază pe suportul de servit. Deasupra se întind vişinele, apoi se acoperă cu frişca şi se stropeşte cu sirop de fructe.
Se serveşte cu ciocolată ţinută la congelator şi tăiată apoi mărunt.
Pofta buna!