Tort cu ciocolata neagra si iaurt
PrinteazaTort cu ciocolata neagra si iaurt din: ulei de rapita, sfecla rosie, zahar brun, faina, praf de copt, pudra de cacao, iaurt, esenta de vanilie, zahar pudra, ciocolata neagra, lapte.
- 100ml ulei de rapiţă, plus extra pentru uns
- 175g de sfeclă roşie vidată
- 175g de zahăr brun
- 200g de făină amestecată cu 1 lingură praf de copt
- 50g pudră de cacao
- 200g de iaurt cu 0% grăsime
- 2 linguriţe esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
- 100g de zahăr pudră
- 50g de ciocolată neagră (cu cel puţin 80% cacao)
- 1 lingură pudră de cacao
- 3 linguri de lapte degresat
- ciocolată neagră rasă, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă şi adâncă de prăjitură, cu diametrul de 20cm. Pune sfecla roşie în robotul de bucătărie şi paseaz-o.
Adaugă celelalte ingrediente, împreună cu 1/2 linguriţă de sare şi omogenizează-le. Transferă compoziţia în tavă, niveleaz-o, apoi coace blatul 50 de minute-1 oră.
Lasă prăjitura să se răcească în tavă în timp ce faci glazura. Pune ingredientele într-o cratiţă mică, încălzeşte-le şi bate-le cu un tel, până când obţii o cremă fină. Las-o să se răcească 20 de minute, răstoarnă blatul pe un grăta pentru prăjituri, cu partea plată în sus.
Toarnă peste el glazura şi las-o să se răcească de tot. Presară deasupra ciocolată rasă, apoi serveşte tortul.
Tort cu ciocolata neagra si iaurt
Pofta buna!