Tort cu ciocolata neagra si iaurt

Printeaza

Tort cu ciocolata neagra si iaurt din: ulei de rapita, sfecla rosie, zahar brun, faina, praf de copt, pudra de cacao, iaurt, esenta de vanilie, zahar pudra, ciocolata neagra, lapte.

Ingrediente: Tort_cu_ciocolata_neagra_si_iaurt

  • 100ml ulei de rapiţă, plus extra pentru uns
  • 175g de sfeclă roşie vidată
  • 175g de zahăr brun
  • 200g de făină amestecată cu 1 lingură praf de copt
  • 50g pudră de cacao
  • 200g de iaurt cu 0% grăsime
  • 2 linguriţe esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura:

  • 100g de zahăr pudră
  • 50g de ciocolată neagră (cu cel puţin 80% cacao)
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 3 linguri de lapte degresat
  • ciocolată neagră rasă, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă şi adâncă de prăjitură, cu diametrul de 20cm. Pune sfecla roşie în robotul de bucătărie şi paseaz-o.

Adaugă celelalte ingrediente, împreună cu 1/2 linguriţă de sare şi omogenizează-le. Transferă compoziţia în tavă, niveleaz-o, apoi coace blatul 50 de minute-1 oră.

Lasă prăjitura să se răcească în tavă în timp ce faci glazura. Pune ingredientele într-o cratiţă mică, încălzeşte-le şi bate-le cu un tel, până când obţii o cremă fină. Las-o să se răcească 20 de minute, răstoarnă blatul pe un grăta pentru prăjituri, cu partea plată în sus.

Toarnă peste el glazura şi las-o să se răcească de tot. Presară deasupra ciocolată rasă, apoi serveşte tortul.

Tort cu ciocolata neagra si iaurt

Tort_cu_ciocolata_neagra_si_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.