Tort cu ciocolata si frisca
PrinteazaTort cu ciocolata si frisca din: margarina, esenta de vanilie, smantana, zahar, faina, lapte, oua, unt, ciocolata, frisca.
Pentru blat:
- 300 ml margarina lichidă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 400 g smântână
- 6 linguri zahăr pudră
- circa 1/2 kg făină
Pentru crema:
- 1 l lapte
- 350 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 4 ouă
- 7 linguri făină
- 250 g unt nesărat
Pentru ornat:
- 100 g ciocolată cu lapte
- 200 ml frişca lichidă
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Mixezi margarina lichidă cu smântână, vanilia şi zahărul pudră. Incorporezi treptat făina cernută, până obţii un aluat potrivit de tare, care poate fi modelat uşor. Il înveleşti în folie şi îl păstrezi în frigider
Scoţi aluatul din frigider şi îl împarfi în 8 bucăţi. Pe masa presărată cu făină, întinzi fiecare bucată in foaie subţire de 5 mm şi tai un blat sub forma cifrei 8. Coci pe rând fiecare foaie, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 8-10 minute.
In timp ce foile se răcesc, fierbi laptele. Mixezi într-un vas ouăle cu zahărul şi vanilia. Adaugi făina, omogenizezi, apoi torni treptat 2 polonice de lapte fierbinte şi amesteci.
Torni şi restul de lapte, apoi fierbi crema la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce s-a răcit, o amesteci cu untul moale.
Aşezi pe un platou o foaie şi o ungi cu cremă. Continui să acoperi cu foi unse, până termini foile. Ungi tortul cu crema rămasă şi îl păstrezi în frigider cel puţin 1 oră.
Baţi frişca împreună cu zahărul. Topeşti la bain-marie ciocolata si o intinzi impreuna cu frisca peste blat. Porţionezi tortul a doua zi, când se înmoaie foile.
Tort cu ciocolata si frisca
Pofta buna!