Tort cu ciocolata si fructe
PrinteazaTort cu ciocolata si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, migdale, cacao, faina, praf de copt, frisca, intaritor pentru frisca, banana, capsune.
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 4 plicuri zahar vanilinat
- 5 oua
- 100 g migdale macinate
- 40 g cacao
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 400 g frisca
- 2 plicuri intaritor pentru frisca
- 1 banana
- 500 g capsune
Mod de preparare:
Preincalziti cuptoruf la 200°C. Bateti spuma untul, zaharul si 1 plic zahar vanilinat. Incorporati oualele pe rand. Amestecati migdalele, praful de cacao, faina si praful de copt. Incorporati acest amestec in cel de mai sus, apoi turnati aluatul obtinut intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt, uniformizati-l si coaceti-l cca 30 de minute.
Scobiti aluatul cu o lingura, asa incat sa ramana o margine de cca 2 cm grosime si fundul prajiturii. Faramitati aluatul scos.
Bateti bine frisca si intaritorul impreuna cu restul zaharului vanilinat. Taiati banana si capsunele felii rotunde, apoi asezati-le pe blatul din tava. Intindeti frisca in forma de cupola si presarati firimiturile de aluat, iar la final, zaharul pudra.
Tort cu ciocolata si fructe
Pofta buna!