Tort cu ciocolată şi kiwi
PrinteazaTort cu ciocolată şi kiwi din: ciocolata neagra, frisca, unt, zahar tos, oua, faina, kiwi, fistic, sare, zahar vanilat, praf de copt, esenta de tom, ciocolata alba.
Ingrediente:
- 200 g ciocolata neagra
- 100 ml frisca
- 175 g unt
- 150 g zahar tos
- 4 oua
- 80 g faina
- 6 kiwi
- 100 g fistic prajit
- un varf de lingurita cu sare
- doua pliculete zahar vanilat
- o lingurita cu praf de copt
- esenta de rom
- ciocolata alba
Mod de preparare:
Jumătate din ciocolata neagră se pune la topit la bain-marie. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Intr-un bol se mixează gălbenuşurile cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi o linguriţă cu esenţă de rom până îşi dublează volumul. Separat se mixează albuşurile cu sarea până capătă consistenţa unei spume tari.
Peste gălbenuşuri se pun ciocolata răcită, făina, fisticul curăţat de coji şi pisat. Se mixează, se adaugă albuşurile, praful de copt, kiwi curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia.
Se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu făină şi se coace la foc potrivit 35- 40 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în formă, apoi se aşază pe un platou. Restul de ciocolată se pune la topit împreună cu frişca lichidă, se fierbe cinci minute, se lasă să se răcească şi se toarnă peste tort.
Se serveste rece, decorat cu felii de kiwi si fistic tocat sau cu ciocolata alba rasa.
Tort cu ciocolată şi kiwi
Pofta buna!