Tort cu ciocolata si lamaie
PrinteazaTort cu ciocolata si lamaie din: cacao, unt, zahar, lapte, oua, faina, praf de coptzeama de lamaie, sare, frisca, ciocolata.
Pentru blat:
- 100 g cacao
- 180 ml apă clocotită
- 200 g unt
- 300 g zahăr
- 120 ml lapte
- 6 ouă
- 350 g făină
- 1 plic praf de copt
Pentru lemon:
- 5 galbenusuri de ouă mari
- coaja de la 2 lămâi
- 90 ml zeamă de lămâie
- 210 g zahăr
- 100 g unt
- 1 praf de sare
Pentru ganache maro:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată amăruie
- 300 g ciocolată cu lapte
Pentru ganache alba:
- 200 ml frişcă lichidă
- 400 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Omogenizezi cacaua cu apa clocotită, cu un tel. Adaugi cubuleţe de unt şi amesteci, apoi adaugi pe rând zahărul, laptele, ouăle, făina şi praful de copt.
Torni aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci 45 de minute, la foc mic. Rece, îl înveleşti în folie de aluminiu şi îl păstrezi în frigider până a doua zi, când îl tai în 3 foi.
Pentru lemon curd, amesteci toate ingredientele într-un bol rezistent la căldură. Aşezi bolul pe baie de abur şi amesteci 20-25 de minute, până începe să se îngroaşe.
Strecori crema printr-o sită fină şi o refrigerezi într-un vas acoperit.
Pentru crema ganache, încălzeşti pe baie de aburi ciocolata şi frişca, până omogenizezi crema. După ce se răceşte, o păstrezi până a doua zi în frigider.
A doua zi, o mixezi până devine o spumă tare. Procedezi la fel şi pentru crema ganache albă.
Montezi tortul în tava în care ai copt blatul, tapetată cu folie de plastic: pe primul blat pui cu poşul 3 cercuri de ganache albă.
Umpli golurile cu lemon curd, apoi aşezi blatul 2, pui cercuri de ganache maro şi în goluri lemon curd. Acoperi cu blatul 3 şi păstrezi tortul în frigider până seara.
Il răstorni pe platou şi îl decorezi cu crema ganache rămasă.
Pofta buna!