Tort cu ciocolata si mandarine
PrinteazaO reteta de tort cu ciocolata si mandarine din: ciocolata, unt, zahar, oua, zahar vanilat, cafea instant, faina, bicarbonat, cacao, oua, vanilie si mandarine.
- 300 g ciocolata amaruie
- 300 g unt
- 250 g zahar
- 10 oua
- 2 lingurite zahar vanilat
- 2 linguri cafea instant
- 350 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 5 linguri cacao
crema:
- 8 oua
- 600 g zahar
- 4 linguri zahar vanilat
- 500 g unt
- 1 baton vanilie
ornare:
- felii de mandarine
- 200 g ciocolata
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu 150g zahăr şi cu zahărul vanilat. Adăugaţi treptat 6 gălbenuşuri şi 4 ouă întregi. După fiecare ou adăugat, amestecaţi bine pentru omogenizarea compoziţiei Topiţi ciocolata şi amestecaţi-o în compoziţie cât este călduţă. Adăugaţi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, bicarbonatul.
Amestecaţi ingredientele prin răsturnare, apoi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceti blatul la foc potrivit şi când este copt, scoateţi-l şi lăsaţi-l la răcit.
Tăiaţi-l în 3 foi. Pentru cremă, bateţi ouăle cu zahărul la bain-marie până când începe să se îngroaşe şi devine omogenă, fluidă. Lăsaţi-o apoi la răcit.
Frecaţi untul cu o lingură de lemn pentru a scoate zerul şi apa, Adăugaţi untul în cremă, Opriţi 6 linguri de cremă separat.
Sfărâmaţi o foaie de blat şi amestecaţi-o în crema mai multă. Puneţi crema peste o foaie de blat aşezată pe un platou, deasupra aşezaţi un strat compact de manadarine şi peste acestea puneţi altă foaie de blat.
Ungeţi prăjitura deasupra cu crema păstrată şi ornaţi cu felii de mandarine. Topiţi ciocolata apoi întindeti-o pe o hârtie de copt de diametrul tortului. Prindeţi marginile hârtiei de copt şi înfăşuraţi cu ciocolata spre tort. Puneţi la frigider până se întăreşte.
Trageţi uşor hârtia de copt astfel încât va rămâne „foaia” de ciocolată înfăşurată pe marginile tortului.
Tort cu ciocolata si mandarine
Pofta buna!