Tort cu ciocolata si martipan
PrinteazaTort cu ciocolata si martipan din: oua, unt, zahar, ciocolata, sare, faina, gem de caise, frisca, pasta de martipan, smantana, fulgi de migdale.
Pentru blat:
- 7 galbenusuri
- 150 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 200 g ciocolata neagra
- 7 albuşuri
- 125 g zahar tos
- un praf sare
- 150 g faina
- unt si faina pentru forma
- 200 g gem de caise
- 200 ml frisca
Pentru glazură:
- 200 g pasta de martipan
- 200 g ciocolata neagra
- 50 ml smantana pentru frişca
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă, pe rând, gălbenuşurile. Albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul tos $i se bat spumă.
Crema de gălbenuşuri se omogenizează cu albuşurile, se adaugă si făina si se toarnă la baza formei de tort, unsă şi tapetată cu făină, un strat subţire de compoziţie albă.
In restul compoziţiei se toarnă ciocolata topită şi se amestecă. Se toarnă în tavă si se coace 30-40 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.
Se taie blatul în trei foi. Foaia cu partea albă la bază se asază pe platoul de servit, se unge cu gem, se pune a douâ parte a blatului care se unge cu 3/4 de friscă şi a treia foaie se unge cu restul de friscă.
Se întinde foaia de martipan şi se acoperă tortul. Ciocolata topită în smântână pentru frişcă se întinde pe tort. Se decorează cu fulgi de migdale.
Tort cu ciocolata si martipan
Pofta buna!