Tort cu ciocolata si migdale
PrinteazaTort cu ciocolata si migdale din: faina, oua, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, apa, ciocolata neagra, vanilile, unt, fulgi de migdale, ciocolata alba.
Pentru blat:
- 8 linguri făină
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr
- 2-3 linguri ulei
- 1 praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1-2 linguri apă rece
Pentru cremă:
- 350 g ciocolată neagră
- 1 esenţă vanilie
- 4 gălbenuşuri
- 200 g unt
- 150-200 g zahăr
Pentru decor:
- fulgi de migdale
- 50 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Pui într-un bol gălbenuşurile cu zahărul tos, apa, zahărul vanilat şi uleiul şi mixezi până când compoziţia îşi dublează volumul. Adaugi făina amestecată cu praful de copt.
Incorporezi albuşurile în gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 25-35 de minute. Scoţi blatul şi îl laşi să se răcească.
Prepari crema astfel: freci bine gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu esenţa şi aşezi pe baie de aburi. Topeşti ciocolata între timp, o pui peste gălbenuşuri, mai amesteci 3-4 minute şi dai vasul deoparte. Adaugi untul când s-a mai răcit compoziţia şi amesteci până devine cre-moasă. Dai la rece jumătate de oră.
Tai blatul răcit în două. Aşezi prima felie pe un platou şi întinzi jumătate din crema de ciocolată. Pui şi cea de-a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Decorezi cu aşchii de ciocolată albă, iar în partea de jos cu fulgii de migdale prăjiţi uşor în tigaie.
Pofta buna!