Tort cu ciocolata si nuca
PrinteazaTort cu ciocolata si nuca din: faina, oua, zahar, nuca, ciocolata, unt, zahar vanilat, sare, mascarpone, branza de vaci, frisca, apa, rom, lapte,zmeura, petale cristalizate de trandafiri.
- 200 g faina
- 6 oua
- 150 g zahar
- 100 g miez de nuca macinat
- 100 g ciocolata de menaj
- 50 g unt
- 1 lingurita zahar vanilat
- un varf de cutit sare
Ingrediente crema:
- 150 g crema mascarpone sau branza proaspata de vaci
- 300 g frisca
Ingrediente sirop:
- 100 g zahar
- 100 ml apa
- 4 linguri rom
- 1 lingurita zahar vanilat
Ingrediente glazura:
- 200 g ciocolata de menaj neagra
- 50 g unt
- 2 linguri lapte
Ingrediente ornare:
- 200 g zmeura
- petale cristalizate de trandafiri
Mod de preparare:
Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea.
Bateti compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas la bain-marie. Adaugati faina si omogenizati. Turnati compozitia intr-o tava in forma de inimioara sau in una rotunda si coaceti blatul 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand blatul s-a racit, taiati-l in doua foi. Puneti o foaie pe un platou si insiropati-o cu siropul obtinut din fierberea timp de 5 minute a ingredientelor pentru sirop.
Pentru crema, amestecati crema mascarpone cu frisca. Cand amestecul este omogen, lasati-l la racit 15 minute, apoi umpleti foile de blat.
Pentru glazura, topiti ciocolata, adaugati untul si laptele, amestecand bine. Cand compozitia s-a ingrosat suficient, turnati-o si intindeti-o peste tort.
Pentru ornare, puneti deasupra fructele si petale de trandafiri cristalizate (inmuiate in lichior fierbinte sau in sirop de zahar si presarate cu zahar praf). Puneti fructe din loc in loc si pe marginea vizibila a cremei.
Tineti tortul la frigider inainte de a fi servit.
Tort cu ciocolata si nuca
Pofta buna!