Tort cu ciocolata si pricomigdale

Printeaza

Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si pricomigdale

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 365 g faina
  • 7 g praf de copt
  • 250 g unt
  • 250 g zahar

Pentru umplutura:

  • 500 ml frisca lichida
  • 30 g zahar
  • 300 g ciocolata neagra

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 lingurite lapte

Pentru servit:

  • 5-6 pricomigdale faramitate

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos, alb. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt si cernută şi apoi, ouăle, unul câte unul,amestecând după fiecare.

Se toarnă aluatul într-o formă unsă cu unt si tapetată cu făină şi se coace 30 de minute.

Frişca amestecată cu zahărul se pun la frigider 30 de minute, iar ciocolata se topeşte. Apoi, odată ce castronul cu frişcă s-a răcit bine, se bate frişca si i se adaugă ciocolata topită. Se amestecă.

Pentru glazură, se topesc la bain-marie ciocolata, untul, zahărul şi laptele. Se taie blatul, se umplu foile cu cremă şi se toarnă glazura. Deasupra se presară pricomigdale fărâmiţate.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.