Tort cu ciocolata si rodie
PrinteazaTort cu ciocolata si rodie din: oua, zahar, unt, lapte, praf de copt, faina, cacao, ciocolata, fructe de padure, rodie, martipan.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 150 g unt
- 250 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 250 g făină
- 1 lingură cacao
Pentru cremă:
- 175 g unt
- 6 linguri apă
- 600 g zahăr pudra
- 100 g ciocolată
- 200 g fructe de pădure
- 1 rodie
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 200 g unt
- 250 g martipan
- 50 g zahăr pudră
- boabe de rodie
Mod de preparare:
Pentru blat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi baţi albuşurile spumă. Le combini şi adaugi treptat untul topit, laptele, praful de copt, făina, cacaua. Amesteci până obţii o compoziţie cremoasă.
O răstorni într-o formă tapetată, cu diametrul de 24 cm şi o laşi 40 de minute în cuptorul preîncălzit. După ce a trecut testul scobitorii, pui blatul la răcit înainte de a-l tăia pe jumătate.
Cât timp blatul se răceşte, pregăteşti crema. Topeşti untul pe baie de aburi, pui apa şi jumătate din cantitatea de zahăr. Când fierbe, adaugi restul de zahăr şi ciocolata mărunţită. Amesteci uşor până se omogenizează ingredientele.
După răcire, întinzi crema peste o jumătate de blat şi presari fructele de pădure cu boabele de rodie. Păstrezi câteva boabe pentru decor. Glazura o prepari topind ciocolata pe baie de aburi.
După topire, pui şi untul, apoi întinzi glazura pe tort. Marţipanul îl frămânţi bine cu zahărul pudră, apoi întinzi o foaie potrivită ca grosime din care fad câteva steluţe pentru decor cu o formă.
Cu restul de marţipan, îmbraci tortul pe margini. La final, decorezi cu steluţele din marţipan şi cu boabe de rodie.
Tort cu ciocolata si rodie
Pofta buna!
A fost bun tortul cu ciocolata si rodie?