Tort cu ciocolata, vanilie, migdale si martipan

Printeaza

Tort cu ciocolata, vanilie, migdale si martipan din: ouă, zahăr pudră, zahăr fin, faina, praf de copt, baton de vanilie, migdale, lapte, budincă de ciocolată, ciocolată amăruie, unt, zahar pudra, marţipan, zahăr pudră, ciocolată amăruie, unt (preferabil de cacao).

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_vanilie_migdale_si_martipan

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g zahăr fin
  • 150 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 100 g migdale măcinate

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de ciocolată
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră

Pentru glazură:

  • 400 g marţipan
  • cca 200 g zahăr pudră
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 25 g unt (preferabil de cacao)

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se bat gălbenuşurile cu zahăr pudră. Se bat albuşurile, înglobând treptat zahărul fin. Se încorporează treptat gălbenu­şurile în albuşuri, apoi se adaugă făina amestecată cu praf de copţt şi se omo­genizează. Se adaugă la final vanilie şi migdale şi se înglobează.

Se repartizează compoziţia în 2 for­me de tort cu diametrele de 22, respec­tiv 16 cm, unse în prealabil şi tapetate cu făină. Se aşază hiaturile în cuptorul încins la 165-170 °C şi se coc timp de cca 35-40 min. Se lasă să se răcească . pe grătare de prăjituri.

Se prepară o budincă din lapte şi praful din plic, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă până ce se topeşte ciocolata. Se aşază apoi budin­ca în baie de apă rece şi se lasă să se răcorească, amestecând continuu.

Se bate untul moale cu zahăr pudră şi se înglobează lingură cu lingură budinca de ciocolată călduţă. Se lasă să se ră­cească crema.

Fiecare blat se taie pe 3 niveluri şi se umplu cu cremă. Se dau la frigider cele 2 torturi astfel asamblate. Se pune de­oparte o cantitate de marţipan (pentru fundiţă); restul de marţipan se împarte în două.

Se întinde câte o foaie din cele două porţii de marţipan şi se drapează în jurul celor 2 blaturi; se decupează marginile în surplus.

Pentru ornat, se rupe ciocolata şi se aşază într-o crăticioară; se adaugă unt şi se aşază vasul într-o baie de apă fierbinte; se amestecă în compoziţie până ce se topeşte ciocolata. Se aplică apoi pe cele două torturi, cu pensula.

Se asamblează cele 2 etaje ale tortu­lui. Se întinde o foaie din restul de compoziţie de marţipan şi se decupea­ză buline, cu o formă. Apoi se taie fâşii de marţipan, pentru panglici. Se mon­tează câte o astfel de „panglică” de jur- împrejurul bazei fiecărui etaj.

Pe etaje se lipesc bulinele. Se umezeşte fâşia cea mai lungă şi se leagă sub formă de fundiţă; se aşază pe tort.

Tort cu ciocolata, vanilie, migdale si martipan

Tort_cu_ciocolata_vanilie_migdale_si_martipan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.