Tort cu cirese, ciocolata si frisca
PrinteazaTort cu cirese, ciocolata si frisca din: zahar, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, visine, gelatina, crema de visine, frisca, ciocolata, frunze de lamaita, vin rosu.
- 250 g zahar
- 4 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- 500 g visine (400 fara samburi)
- 1 plic gelatina
- 1 plic crema de visine
- 300 ml frisca
- cirese
- fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa
- frunzulite de lamaita
- 3-4 linguri vin rosu bun
Mod de preparare:
Deschizi cuptorul şi-l programezi la temperatura de 200° Celsius. Baţi ouăle spumă cu 4 linguri de apă caldă, cu 100 g zahăr şi cu zahărul vanilat. Adaugi făina şi praful de copt stins. Coci compoziţia într-o formă cu dia¬metrul de cca. 25 cm, timp de 20 de minute.
După răcire, pui inelul special în jurul tortului. Amesteci vişinile fără sâmburi cu restul de zahăr şi le laşi 40 de minute, să lase zeamă. Pui vişinile pe blat. Amesteci gelatina cu 250 ml suc de vişine şi o pui peste blat. Pregăteşti crema de vişine după indicaţiile de pe pachet şi adaugi vinul. Baţi frişca tare cu 3/4 din ea, o amesteci cu crema şi o întinzi peste blatul cu fructe.
După ce înlături inelul, ornezi marginile tortului cu frişca rămasă. Deasupra mai pui ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, cireşe, vişine, cu sâmburi şi codiţe si din loc în loc frunze de lămâiţă. Il laşi la răcire timp de 3 ore. Tai tortul apoi în 12 porţii.
Tort cu cirese, ciocolata si frisca
Pofta buna!