Tort cu cirese si brandy

Printeaza

Tort cu cirese si brandy din: faina, cacao, praf de copt, sare, unt, zahar, cirese, brandy, anason, gelatina, frisca, oua, lapte, ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_cirese_si_brandy

Pentru blat:

  • 100 g făină
  • 25 g cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 115 g unt
  • 65 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri

Pentru jeleul de cireşe:

  • 400 g cireşe fără sâmburi
  • 2 linguri brandy
  • 150 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 1 stea de anason sau 1/2 linguriţă seminţe de anason
  • 8 g gelatină
  • 45 ml apă

Pentru crema de ciocolata:

  • 180 ml frişcă lichidă
  • 50 ml lapte
  • 40 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 3 g gelatină
  • 15 ml apă rece
  • 50 g ciocolată neagră, bucăţi

Pentru mousse-ul de ciocolata:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 250 g ciocolată cu lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 25 ml apă
  • 4 g gelatină

Pentru decor:

  • 80-100 g ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi omogenizezi. încorporezi amestecul de făină, praf de copt şi cacao. Coci blatul în forma de 24 cm, 30-35 de minute, la foc mediu (170°C).

Pentru jeleu, fierbi 5 minute apa, zahărul şi anasonul. Iei vasul de pe foc şi adaugi cireşele şi brandy-ul. Acoperi vasul şi laşi să se răcească şi să infuzeze. Hidratezi gelatina 10 minute în 45 ml apă rece.

Aşezi 1/2 din cireşe într-o tavă cu diametrul de 16 cm, tapetată cu folie. Faci un piure fin, din restul de cireşe şi sirop şi adaugi gelatina topită. Torni jeleul peste cireşe şi congelezi 1 oră.

Pui blatul în forma cu inel detaşabil şi răstorni peste blat jeleul întărit.

Pentru crema de ciocolată, hidratezi gelatina 10 minute în apă rece. Amesteci frişca şi laptele într-un vas, pe foc mic, fără să fiarbă.

Mixezi zahărul şi gălbenuşurile, torni laptele fierbinte, amesteci încontinuu şi fierbi până începe să se îngroaşe crema. Iei vasul de pe foc şi adaugi gelatina şi ciocolata topite la bain-marie.

Torni crema în vasul în care ai făcut jeleul şi dai 1 oră la congelator. Transferi crema întărită peste jeleu.

Peste gălbenuşurile mixate, torni un sirop gros, din 25 ml apă şi zahărul tos şi mixezi continuu, până îşi triplează volumul. Adaugi gelatina hidratată în 20 ml apă şi topită, ciocolata topită la bain-marie, iar după ce s-a răcit amestecul, pui frişca îndulcită.

Torni mousse-ul în formă şi laşi tortul peste noapte la rece. Ornezi cu decoraţiuni făcute din ciocolată topită şi cu cireşe.

Tort cu cirese si brandy

Tort_cu_cirese_si_brandy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.