Tort cu cirese si capsuni
PrinteazaTort cu cirese si capsuni din: unt, zahar, oua, faina, lapte, frisca, cirese, capsuni.
Pentru aluat:
- 250 g unt moale
- 300 g zahăr
- 4 ouă
- 375 g făină
- 250 ml lapte
- esenţă de vanilie
Pentru garnitură:
- 300 ml frişcă lichidă
- cireşe
- căpşune
Mod de preparare:
La mixer se amestecă untul, zahărul şi vanilia până se obţine o cremă galben-pai.
Se adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Se pun făina şi laptele, alternativ, se amestecă şi se repartizează aluatul în două forme tapetate cu hârtie.
Se coc 40-45 de minute.
Frişca foarte rece se bate. Se spală rapid şi se curăţă fructele. Cele două blaturi bine răcite se aşază pe un platou cu frişcă şi fructe între ele şi deasupra.
Pofta buna!