Tort cu cirese si frisca
PrinteazaTort cu cirese si frisca din: faina, zahar, unt, oua, lamaie, frisca, cirese, brandy.
Pentru aluat:
- 180 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 120 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură apă
- coaja de la 1 lămâie
Pentru umplutură:
- 8 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 350 ml frişcă lichidă
- 300 g cirese
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri brandy de cirese
Pentru decor:
- 250 ml frişcă lichidă
- 150 g cirese
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul moale, ouăle, apa şi coaja de lămâie rasă fin. Frămânţi un aluat pe care-l laşi o oră să se odihnească.
Apoi, întinzi aluatul într-o foaie rotundă, pe care o pui într-o formă de copt, având grijă să acoperi şi marginile. Il înţepi din loc în loc şi-l dai la cuptor 10-15 minute.
Intre timp, speli ciresele şi le scoţi sâmburii, apoi le mixezi într-un blender.
Pentru umplutură, baţi ouăle cu zahărul, încorporezi frişca, piureul de dreşe, coniacul şi sucul de lămâie. Intinzi uniform umplutura peste aluatul rădt puţin, apoi dai totul la cuptor încă 40 de minute.
La final, acoperi tortul cu frişcă bătută şi îl decorezi cu cireşe.
Tort cu cirese si frisca
Pofta buna!