Tort cu crema caramel

Printeaza

Tort cu crema caramel din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, lapte, frisca, gelatina, ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_crema_caramel

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 7 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 100 g ciocolată pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi baţi până se dizolvă. Incorporezi gălbenuşurile şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cu cel de cacao.

Amesteci delicat, de jos în sus şi torni compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili. Coci blatul la foc mediu (180 °C), pentru 25 de minute.

Pentru cremă, caramelizezi cele 7 linguri de zahăr, amestecând până când capătă o nuanţă arămie. Păstrezi 4 linguri de lapte şi torni restul de lapte peste zahăr.

Laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi gălbenuşurile amestecate cu laptele păstrat. Continui să amesteci şi să fierbi crema pentru alte 10 minute, la foc mic.

Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece. Iei crema de pe foc şi o laşi să se mai răcorească. Adaugi gelatina hidratată, când crema are aproximativ 60 °C şi amesteci energic.

Baţi frişca împreună cu zahărul pudră şi adaugi crema caramel ajunsă la temperatura camerei. Introduci castronul cu cremă în frigider, pentru 10 minute.

Tai blatul în două foi pe care le însiropezi cu un sirop preparat din apă, zahăr şi esenţă de rom.

Umpli foile cu cremă şi decorezi tortul cu ciocolată topită şi câteva grămăjoare de cremă, pe care le pui cu poşul. Il consumi după ce l-ai răcit cel puţin 3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.