Tort cu crema de branza si banane
PrinteazaTort cu crema de branza si banane din: faina, cacao, praf de copt, unt, oua, zahar pudra, zahar tos, ciocolata neagra, sare, smantana, branza de vaci, banane, cacao.
Pentru blat:
- 100 g făină
- 3 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 100 g unt
- 5 ouă
- 75 g zahăr pudră
- 100 g zahăr tos
- 100 g ciocolată neagră
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 200 g smântână grasă
- 100 g brânză de vaci
- 100 g zahăr pudră
- 3 banane
Pentru glazură:
- 2 linguri smântână
- 2 linguriţe cacao
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură unt moale
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu pudra de cacao. Separat, mixezi untul cu zahărul pudră. Baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr tos şi cu sarea până obţii o compoziţie de culoare galben-pal.
Ciocolata o topeşti pe baie de aburi, în compoziţia de unt adaugi ciocolata topită şi amestecul de gălbenuşuri. La final, pui ingredientele uscate şi amesteci până se încorporează. Albuşurile le baţi spumă cu restul de zahăr tos şi le adaugi la compoziţia de mai sus, amestecând de jos în sus.
Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.
Intre timp, prepari crema. Amesteci cu blenderul brânza cu zahărul până devin o cremă. Separat, baţi smântână până se îngroaşă, apoi o amesteci cu brânza.
Blatul răcit îl împărţi în două părţi egale. Pe prima pate pui crema de brânză cu smântână, apoi întinzi un strat de banane tăiate rondele şi acoperi cu cealaltă felie de blat.
Pentru glazură, pui la foc mic smântână cu pudra de cacao, zahărul şi untul şi laşi să fiarbă un minut. Acoperi tortul cu glazura obţinută şi-l dai la frigider o oră.
Pofta buna!