Tort cu cremă de branză şi cu pepene roşu
PrinteazaTort cu cremă de branză şi cu pepene roşu
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- sare
Ingrediente cremă:
- 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă,
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri zahăr
- 1 pepene rosu
- 1 plic gelatină roşie
Mod preparare blat:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile. Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute.
In acest timp pregatesti crema: Amesteci branza cu vanilia si zaharul si dai la rece. Tai apoi 2 felii de pepene, le cureti de samburi, le pasezi, apoi strecori sucul obtinut. Dupa ce s-a racit blatul, il insiropezi cu sucul de pepene, intinzi uniform crema de branza si decorezi torul cu triunghiuri de pepene fara samburi.
Triunghiurile îţi ies uşor pentru că tai o felie de pepene, apoi desprinzi miezul de coajă şi din acea bucată ai triunghiurile. La sfârşit, torni gelatina roşie preparată după instrucţiunile de pe plic şi dai tortul la rece pentru 1-2 ore.
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tort de pepene rosu
- tort cu pepene rosu