Tort cu crema de branza si fructul pasiunii

Printeaza

Tort cu crema de branza si fructul pasiunii din: unt, zahar, oua, faina, nuca de cocos, fructul pasiunii, crema de branza, ciocolata.

Ingrediente:Tort cu crema de branza si fructul pasiunii

  • 225 g de unt moale, tăiat în cuburi, plus extra pentru uns
  • 225 g de zahăr
  • 4 ouă mari
  • 225 g de făină, amestecată cu 3/4 plic praf de copt
  • 50 g nucă de cocos coaja de la 1 portocală, rasă fin

Pentru crema:

  • 5 fructul pasiunii mari
  • 225 g de unt moale, tăiat în cuburi
  • 375 g de zahăr pudră, cernut
  • 280 g cremă de brânză
  • 75 g de ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190°C. Unge 2 forme rotunde pentru tort, cu baza detaşabilă, de 20cm, şi tapetează-le baza cu câte un disc de hârtie de copt.

Pune untul, zahărul, ouăle, făina, nuca de cocos şi coaja de portocale într-un robot de bucătărie şi procesează-le până când obţii o compoziţie omogenă, groasă şi cremoasă.

Transferă compoziţia în mod egal în cele două tăvi şi nivelează-i suprafaţa. Aşază ambele tăvi pe nivelul din mijloc al cuptorului şi coace blaturile 25 de minute, până când au crescut frumos şi încep să se încreţească uşor pe margini.

Scoate tăvile din cuptor şi lasă-le să se răcească 5 minute, înainte de a trece un cuţit pe margini şi a răsturna blaturile pe un grătar pentru prăjituri.

Indepărtează hârtia de copt şi lasă-le să se răcească complet. Când blaturile s-au răcit complet, taie-le cu mare atenţie pe orizontală, folosind un cuţit zimţat, pentru a obţine 4 straturi subţiri.

Pentru cremă, taie fructele pasiunii pe jumătate şi pune toată pulpa într-o strecurătoare. Apasă cu o lingură, pentru a obţine sucul.

Pune-l deoparte şi păstrează seminţele. Pune untul, zahărul pudră şi crema de brânză într-un robot de bucătărie sau mixer şi mixează ingredientele până obţii o cremă fină. Adaugă treptat zeama de fructul pasiunii şi încorporeaz-o în compoziţie.

Pune unul dintre aluaturi, cu partea tăiată în jos, pe baza detaşabilă a unei forme de tort şi aşaz-o pe un bol cu susul în jos pe o tavă.

Intinde circa o cincime din cremă pe blat – doar cât să îl acopere. Foloseşte mişcări circulare şi o spatulă sau un cuţit lat pentru a împiedica blatul să se ridice de pe bază.

Aşază al doilea strat, acoperă-l cu cremă şi repetă procedeul până la ultimul strat, pe care trebuie să îl aşezi tot cu partea tăiată în jos.

Până la acest pas, ar trebui să fi aşezat 4 straturi, cu 3 straturi de cremă între ele. Foloseşte crema rămasă pentru a îmbrăca partea de sus şi marginile tortului.

Pune tortul la frigider 30-60 de minute pentru a permite cremei să se aşeze. Rade ciocolata grosier. Cu o spatulă, distribuie ciocolata rasă pe marginile tortului, apăsând-o puţin pentru a se lipi de cremă.

Ia tortul de pe bol, trece o spatulă între baza de metal şi tort şi transferă-l, cu grijă, pe un suport pentru torturi.

Refrigerează-l până în momentul servirii. Inainte de a-l servi, decorează-l cu 1 linguriţă din seminţele puse deoparte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.