Tort cu cremă de brânză
PrinteazaTort cu cremă de brânză din: oua, faina, unt, zahar, crema de branza, zahar, frisca, ciocolata alba, gelatina, crema de ciocolata.
pentru blat:
- 4 oua
- 225 g faina
- 200 g unt
- 200 g zahar
pentru forme:
- 20 g unt
- o mana faina
pentru umplutura:
- 600 g crema de branza
- 250 g zahar
- 600 ml frisca lichida
- 300 g ciocolata alba
- 20 g gelatina
- 250 g crema de ciocolata
pentru servit si decor:
- 100 g ciocolata
- 100 ml frisca
Mod de preparare:
Se ung cu unt şi se presară cu făină două forme de tort de 18 cm diametru. Se mixează untul cu zahărul până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare. Apoi, se pune făina cernută.
Se repartizează aluatul în cele două forme şi se coc 25 de minute. Se scot, se lasă 5 minute să se răcorească si apoi se scot şi se lasă la racit pe un grătar.
Se prepară gelatina şi, între timp, se amestecă crerjna de brânză cu zahărul. Separat, se bate frişca. Se topeşte ciocolata şi se amestecă bine cu frişca, apoi se pune amestecul de brânză cu zahăr. Se adaugă si gelatina preparată şi se amestecă bine.
Se aşază blaturile cu cremă de brânză şi cremă de ciocolată între ele şi se acoperă cu restul cremei de brânză, care sigur trebuie să rămână. Se amestecă frişca lichidă fiartă cu ciocolata ruptă bucăţi şi se toarnă peste întregul tort. După ce se răceşte şi se încheagă, se dă la rece pentru 3 ore.
Tort cu cremă de brânză
Pofta buna!
Tortul asta e bine rau