Tort cu crema de cacao si rom
PrinteazaTort cu crema de cacao si rom din: oua, amidon, faina, praf de copt, zahar, ulei, rom, nuca de cocos, lamaie, sare, margarina, coniac, frisca.
- 4 oua
- 100 g amidon
- 240 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g zahar
- 50 g ulei
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 fiola de rom
- 100 g nuca de cocos
- 1 lingurita lamaie rasa
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 1 pachet margarina
- 1 galbenus
- 200 g zahar
- 4 linguri cacao
- 2 fiole de rom
- 5 linguri apa
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura coniac
- frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Bati ouale cu zaharul si adaugi, pe rand, restul ingredientelor. Pui faina si amidonul alternativ cu nuca de cocos. Dai la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, timp de 40 minute. Pui compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie. Lasi la racit si se taie apoi tortul in trei parti.
Pregatesti crema, amesteci zaharul cu cacaua, inmoi compozitia cu apa si pui la fiert. Cand zaharul este topit, dai compozitia la rece. Amesteci aceasta compozitie cu margarina frecata spuma si adaugi romul si coniacul. Mixezi si adaugi un galbenus de ou.
Crema va iesi foarte fina si lucioasa. Insiropezi fiecare blat, pui crema si ornezi cu frisca.
Pofta buna!
Bun, bun tortul