Tort cu crema de capsune
PrinteazaTort cu crema de capsune din: zahar, faina, oua, apa, praf de copt, capsuni, mascarpone, frisca, gelatina.
Pentru blat:
- 9 linguri zahăr
- 9 ouă
- 9 linguri făină
- 9 linguri apă
- 1/2 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 400 g căpşuni
- 250 g mascarpone
- 5 linguri zahăr
- 400 ml friscă
- un plic gelatină
Pentru ornat:
- 400 ml frişcă
- 100 g căpşune
- un plic gelatină
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat până se obţine o spumă tare. Treptat, se adaugă zahărul, câte o lingură de apă şi se continuă mixarea, până se încorporează ingredientele, după care se adaugă şi gălbenuşurile, unul câte unul, si făina amestecată cu praful de copt.
Se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă, din care se coc, pe rând, câte trei foi, într-o tavă cu
marginea detaşabilă.
Pentru cremă, se pasează cu mixerul vertical căpsunele. Crema mascarpone se amestecă cu zahărul, apoi se încorporează piureul de căpşune şi frişca bine bătută. între timp, se pune gelatina la dizolvat în putină apă, după care se pune la încălzit.
Se toarnă în fir subţire în cremă, mixând în continuare. Se umplu foile cu cremă, iar cu crema rămasă se îmbracă tortul.
Frişca rămasă se mixează adăugând si gelatina dizolvată în puţină apă. Se ornează tortul cu friscă si jumătăţi de căpşune.
Pofta buna!