Tort cu crema de castane si ciocolata neagra

Printeaza

Tort cu crema de castane si ciocolata neagra din: faina, cacao, oua, zahar, unt, praf de copt, esenta de rom, frişcă lichidă,  piure de castane, ciocolată neagră.

Tort_cu_crema_de_castane_si_ciocolata_neagra

Ingrediente pentru  aluat:

  • 200 g făină
  • 3 linguri de cacao
  • 10 ouă
  • 350 g zahăr
  • 200 g unt topit
  • 1 praf de praf de copt
  • 2 linguri de esenţă rom

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 350 g piure de castane (1 borcan)

Ingrediente pentru glazura:

  • 180 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul. Adaugă untul topit şi amestecă până se dublează vo­lumul. încorporează făina şi praful de copt, apoi pune cacaua. Tapetează tava cu hârtie de copt, toarnă compoziţia şi dă la cuptor 30 de minute.

Lasă blatul o jumătate de oră să se răcească. Pregăteşte siropul: în 200 ml de apă (un pahar) toarnă esenţa de rom, adu la punctul de fierbere şi lasă la răcit.

Pentru cremă, bate frişca, apoi adaugă treptat piureul de castane. Taie blatul în frei părţi, însiropează-le şi întinde pe fiecare cremă de castane. Deasupra, pune un strat de glazură (150 g de ciocolată topită) şi rade 30 g de ciocolată.

Tort cu crema de castane si ciocolata neagra

Tort_cu_crema_de_castane_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.