Tort cu crema de castane si ciocolata neagra
PrinteazaTort cu crema de castane si ciocolata neagra din: faina, cacao, oua, zahar, unt, praf de copt, esenta de rom, frişcă lichidă, piure de castane, ciocolată neagră.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g făină
- 3 linguri de cacao
- 10 ouă
- 350 g zahăr
- 200 g unt topit
- 1 praf de praf de copt
- 2 linguri de esenţă rom
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml frişcă lichidă
- 350 g piure de castane (1 borcan)
Ingrediente pentru glazura:
- 180 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul. Adaugă untul topit şi amestecă până se dublează volumul. încorporează făina şi praful de copt, apoi pune cacaua. Tapetează tava cu hârtie de copt, toarnă compoziţia şi dă la cuptor 30 de minute.
Lasă blatul o jumătate de oră să se răcească. Pregăteşte siropul: în 200 ml de apă (un pahar) toarnă esenţa de rom, adu la punctul de fierbere şi lasă la răcit.
Pentru cremă, bate frişca, apoi adaugă treptat piureul de castane. Taie blatul în frei părţi, însiropează-le şi întinde pe fiecare cremă de castane. Deasupra, pune un strat de glazură (150 g de ciocolată topită) şi rade 30 g de ciocolată.
Tort cu crema de castane si ciocolata neagra
Pofta buna!