Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de toamna

Printeaza

Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de toamna din:  ciocolata alba de menaj, frisca, mascarpone, strugure, piersici, prune, ciocolata cu cacao de menaj, unt, gelatina.

Ingrediente:Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de toamna

  • 700 g ciocolată albă de menaj
  • 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat
  • 250 g brânză mascarpone
  • 1 strugure
  • 3 piersici
  • 6 prune
  • 200 g ciocolată cu cacao de menaj
  • 50 g unt
  • 1 plic gelatină de închegat

 

Mod de preparare:

Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi. După ce s-a topit toată, adaugi 2 linguri din cele 400 g frişca bătută şi amesteci. Vei obţine o compoziţie cremoasă şi moale pe care o ames­teci până se răceşte. încorporezi apoi ce a mai rămas din cele 400 g frişcă şi brânza mascarpone şi omoge­nizezi crema.

Topeşti gelatina în 100 ml apă rece, apoi pe baie aburi, amesteci până ajunge la temperatura degetului şi o adaugi în crema de ciocolată albă. Tapetezi o formă de tort cu o folie de aluminiu, pui fructele spălate şi tăiate bucăţele, torni crema de ciocolată şi laşi tortul la figider peste noapte.

A doua zi desfaci tor­tul din formă, îl treci pe un platou şi-l îmbraci cu cele 200 g frişcă bătută. Topeşti ciocolata cu cacao cu untul pe baie de aburi.

Când e gata o torni pe dosul unei forme de tort tapetate cu hârtie de copt şi unse cu ulei.Infierbânţi direct pe foc o formă de inimioară pentru fursec, o aşezi peste foaia de cioolată, apeşi ca să se taie ciocolata şi laşi să se răcească. Decorezi apoi tortul cu inimioarele de ciocolată şi cu felii de piersici.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din tortul asta, imi dai si mie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.