Tort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons
PrinteazaTort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons din: ouă, faina, cacao neagra, zahar, extract de vanilie, căpşuni, zahăr, ciocolată albă, smântână grasă, unt, gelatină, macarons cu cremă de ciocolata.
- 10 ouă
- 9 linguri făină
- 1 lingură cacao neagră
- 10 linguri zahăr
- 1 linguriţă extract de vanilie
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g căpşuni
- 100 g zahăr
- 100 g ciocolată albă
- 200 g smântână grasă
- 1 cub mic de unt
Ingrediente pentru decor:
- 250 g zahăr
- 30 g cacao
- 170 ml apă
- 150 ml smântână
- 15 g gelatină
- macarons cu cremă de ciocolată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zahărul şi le mixezi până vei obţine o spumă tare ca la bezea. Adaugi treptat şi gălbenuşurile, continuând mixarea, apoi extractul de vanilie. Pui făina amestecată cu cacao.şi amesteci compoziţia cu ajutorul unui tel.
Compoziţia obţinută o pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi bagi tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 minute. Pentru crema, ciocolata albă o topeşti pe baie de aburi împreună cu puţină smântână şi unt.
Restul de smântână o mixezi cu puţină zeamă de lămâie. Amesteci ciocolata topită cu smântână, adaugi căpşunile spălate şi tăiate felii, apoi amesteci uşor cu o spatulă. Laşi crema la frigider timp de 1 oră. Intr-un vas pui apa, smântână şi zahărul.
Aşezi vasul pe foc şi amesteci bine până când începe să fiarbă. Laşi să fiarbă 10 minute amestecând mereu, lei vasul de pe foc, strecori compoziţia şi laşi să se răcească. Când s-a răcit, însă nu foarte tare, adaugi gelatina hidratată.
Blatul îl tai în două părţi egale, le însiropezi cu un sirop fiert şi răcit, făcut din apă, zahăr şi extract de vanilie. Aşezi primul blat pe un platou, adaugi crema şi acoperi cu al doilea blat. Torni glazura peste tort, fără să o atingi cu vreo spatulă. Decorezi cu macarons umpluţi cu cremă de ciocolată.
Tort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons
Pofta buna!