Tort cu crema de ciocolata neagra
PrinteazaTort cu crema de ciocolata neagra din: faina, cacao, zahar pudra, sare, unt, oua, ciocolata neagra, smantana pentru frisca.
Pentru blat:
- 350 g făină
- 2 linguri cacao
- 120 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 200 g unt
- 1 gălbenuş
Pentru cremă:
- 330 g ciocolată neagră
- 300 g smântână pentru frişcă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul şi sarea. Adaugi untul moale şi gălbenuşul. Frămânţi până când aluatul începe să se sfărâme. Il întinzi într-o tavă tapetată şi-l dai la congelator 30 de minute.
Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt peste care pui o mână de fasole boabe şi-l dai la cuptor 25 de minute. Indepărtezi hârtia şi fasolea şi mai dai tava la cuptor încă 10 minute.
Pentru cremă, baţi smântână până se întăreşte apoi o pui pe foc până începe să dea în clocot. Frişca fierbinte o strecori şi o torni peste bucăţile de ciocolată. Amesteci până se topeşte, apoi răstomi crema peste blat.
Dai tarta la frigider două ore
Pofta buna!