Tort cu crema de ciocolata neagra

Printeaza

Tort cu crema de ciocolata neagra din: faina, cacao, zahar pudra, sare, unt, oua, ciocolata neagra, smantana pentru frisca.

Ingrediente:Tort cu crema de ciocolata neagra

Pentru blat:

  • 350 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 1 gălbenuş

Pentru cremă:

  • 330 g ciocolată neagră
  • 300 g smântână pentru frişcă

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul şi sarea. Adaugi untul moale şi gălbenuşul. Frămânţi până când aluatul începe să se sfă­râme. Il întinzi într-o tavă tapetată şi-l dai la congelator 30 de minute.

Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt peste care pui o mână de fasole boabe şi-l dai la cuptor 25 de minute. Indepărtezi hârtia şi fasolea şi mai dai tava la cuptor încă 10 minute.

Pentru cremă, baţi smântână până se întăreşte apoi o pui pe foc până începe să dea în clocot. Frişca fierbinte o strecori şi o torni peste bucăţile de ciocolată. Amesteci până se topeşte, apoi răstomi crema peste blat.

Dai tarta la frigider două ore

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.