Tort cu crema de ciocolata
PrinteazaTort cu crema de ciocolata
- 8 ouă
- 14 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 2 pachete cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată
- 1 pachet frişcă
- 1 pachet întăritor frişcă tot
- 1 pachet suc concentrat de portocale
- 650 ml lapte dulce
Prepararea blatului:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri, apoi baţi albuşurile cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile şi făina, apoi coci într-o tavă dreptunghiulară.
Tai blatul în fâşii de 2 cm grosime şi îl însiropezi cu concentratul de suc de portocale, dizolvat în 700 ml apă.
Crema: Mixezi 2 pachete de cremă cu 500 ml lapte şi 6 lingur zahăr, timp de 3 minute. Intr-o tavă montezi fâşiile de blat pe vertical lipindu-le cu cremă între ele.
Crema rămasă o pui deasupra tortului. îl ornezi cu un pachet de frişcă şi întăritor frişcă, dizolvate în 150 ml lapte, bătute cu mixerul 3 minute.
Pofta buna!