Tort cu crema de fistic
PrinteazaTort cu crema de fistic din: faina, amidon, zahar, oua, praf de copt, ciocolata, frisca, fistic, pasta de fistic, migdale, ulei de migdale, nuca.
Pentru blat:
- 75 g făină
- 50 g amidon
- 125 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 5 g praf de copt
Pentru cremă:
- 300 g ciocolată albă
- 180 ml frişcă lichidă
- 95 g pastă de fistic
Pentru pasta de fistic:
- 125 g fistic crud
- 75 g migdale crude
- 50 g zahăr pudră
- 100 ml ulei de migdale sau arahide
Pentru ornat:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
- 50 g nucă măcinată
- fistic şi migdale
Mod de preparare:
Pentru pasta de fistic, fisticul si migdalele se pun la cuptor 15 minute. După ce s-au răcit, se râşnesc şi se amestecă apoi energic cu uleiul şi zahărul. Se lasă la frigider.
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul 15 minute. Făina se amestecă bine cu amidonul şi praful de copt, se cern şi apoi se pune . amestecul, lingură cu lingură, peste spuma de ouă si zahăr.
Se toarnă aluatul obţinut într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie. Se lasă 25-30 de minute la cuptor şi apoi se scoate.
Pentru cremă, ciocolata se topeşte la microunde. Frişca se toarnă peste pasta de fistic, se amestecă, se pune pe foc şi se aduce la punctul de fierbere. Se toarnă apoi acest amestec în trei reprize peste ciocolată.
Blatul se taie în două şi se reaşază cu crema la mijloc pe platoul de servire. Pentru ornat, frişca fierbinte se toarnă peste ciocolată, se amestecă şi, după răcire, se pune deasupra tortului.
Se decorează pe laterale cu nucă măcinată, iar deasupra cu fistic şi migdale.
Tort cu crema de fistic
Pofta buna!