Tort cu crema de gutui si iaurt
PrinteazaTort cu crema de gutui si iaurt din: piscoturi, gelatina, unt, gutui, branza de vaci, iaurt, zahar, lamaie, frisca, nuca, struguri.
Ingrediente :
- 150 g pişcoturi tari
- 10 foi gelatină
- 125 g unt
- 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi)
- 400 g brânză de vaci
- 500 g iaurt
- 125 g zahăr
- 4 linguri suc de lămâie
- 300 ml frişcă
- 2 albuşuri
- 30 g nucă pisată
- boabe de struguri
Mod de preparare:
Fărâmiţezi pişcoturile şi le amesteci cu untul topit. Amestecul îl pui într-o formă specială de tort (cu inel, diametru 24 cm) unsă cu margarină sau unt.
Pui forma la rece aproximativ 2 ore. In acest timp pregăteşti crema. Fierbi gutuile în apă cu zahăr, le laşi să se răcească într- o strecurătoare, apoi le faci un piure pe care îl stropeşti cu zeamă de lămâie. Inmoi gelatina în apă rece, apoi amesteci gelatina dizolvată cu suc de lămâie rămas şi 1/2 din piureul de gutui.
Freci iaurtul cu brânza şi zahărul, adaugi piureul de gutui cu gelatină şi dai la rece pentru 1/2 oră. Baţi spumă 200 ml frişcă cu albuşurile şi adaugi totul în cremă. Torni apoi crema obţinută peste blatul din formă, înţepi cu furculiţa, apoi întinzi piureul de gutui rămas.
A doua zi înlături inelul din jurul formei tortului. Baţi frişca rămasă, ornezi tortul cu frişca şi cu nuca pisată.
Pofta buna!
A facut cineva tortul asta, intreb ca sa stiu ce gust are crema de gutui, n-am facut niciodata si eram curioasa