Tort cu crema de lamaie verde

Printeaza

Tort cu crema de lamaie verde din: faina, zahar, oua, sare, unt, lamaie, lapte, miere, menta.

Ingrediente:Tort cu crema de lamaie verde

Pentru blat:

  • 120 g făină
  • 120 g zahăr
  • 4 oua
  • un praf sare

Pentru cremă:

  • 120 g unt
  • 450 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie verde
  • o linguriţa extract de vanilie
  • 3 linguri suc de lămâie verde
  • 1-2 linguri lapte
  • un praf sare

Pentru sirop:

  • 3 linguri miere
  • 200 ml apă

Pentru decor:

  • o lămâie verde
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru blat se bat ouale cu zahărul timp de 15 minute la tel sau 10 minute la robot, până îşi triplează volumul. Se adaugă făina şi sarea cernute şi se amestecă.

Se toarnă într-o formă de tort, se coace 12 minute şi se lasă să se răcească în tavă.

Pentru cremă, se amestecă untul, coaja rasă de lămâie verde, vanilia şi sarea şi apoi se adauga zahărul în alternantă cu sucul de lămâie şi o lingură de lapte.

Se adaugă si a doua lingură de lapte, doar dacă crema este mult prea groasă pentru a fi întinsă.

Blatul se taie în două, se însiropează cu apă amestecată cu miere, se recompune cu crema la mijloc şi se acoperă cu restul cremei. Se lasă de pe o zi pe alta la rece.

Se decorează cu felii de lămâie verde şi frunzuliţe de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.