Tort cu crema de lamaie verde
PrinteazaTort cu crema de lamaie verde din: faina, zahar, oua, sare, unt, lamaie, lapte, miere, menta.
Pentru blat:
- 120 g făină
- 120 g zahăr
- 4 oua
- un praf sare
Pentru cremă:
- 120 g unt
- 450 g zahăr pudră
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie verde
- o linguriţa extract de vanilie
- 3 linguri suc de lămâie verde
- 1-2 linguri lapte
- un praf sare
Pentru sirop:
- 3 linguri miere
- 200 ml apă
Pentru decor:
- o lămâie verde
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Pentru blat se bat ouale cu zahărul timp de 15 minute la tel sau 10 minute la robot, până îşi triplează volumul. Se adaugă făina şi sarea cernute şi se amestecă.
Se toarnă într-o formă de tort, se coace 12 minute şi se lasă să se răcească în tavă.
Pentru cremă, se amestecă untul, coaja rasă de lămâie verde, vanilia şi sarea şi apoi se adauga zahărul în alternantă cu sucul de lămâie şi o lingură de lapte.
Se adaugă si a doua lingură de lapte, doar dacă crema este mult prea groasă pentru a fi întinsă.
Blatul se taie în două, se însiropează cu apă amestecată cu miere, se recompune cu crema la mijloc şi se acoperă cu restul cremei. Se lasă de pe o zi pe alta la rece.
Se decorează cu felii de lămâie verde şi frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!