Tort cu crema de nuca si cafea
PrinteazaTort cu crema de nuca si cafea din: faina, margarina, zahar, nuci, esenta de rom, zahar pudra, cafea.
- 250 g faină
- 200 g margarină
- 200 g zahăr
- 100 g nuci măcinate
- 1 esenţă de rom
Ingrediente cremă:
- 200 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 5 linguri cafea preparată
- 1 ceaşcă nuci măcinate
Ingrediente ornat: 200 ml frişcă vegetală, 2 linguri nucă măcinată.
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul, adaugi făina, apoi nucile măcinate şi esenţa de rom şi frămânţi un aluat pe care îl împărţi în 3. Intinzi 3 foi şi le coci pe fiecare pe dosul formei de tort, uns cu margarină şi tapetat cu hârtie de copt câte 10 minute.
In acest timp, pregăteşti crema: freci margarina cu zahărul, torni cafeaua puţin câte puţin şi la sfârşit pui nucile prăjite şi măcinate, însiropezi foile de tort cu cafea îndulcită, apoi aşezi o foaie pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui a doua foaie, crema rămasă şi ultima foaie.
Baţi frişca şi decorezi tortul. Presari nucile măcinate pe marginile tortului, apoi îl dai la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!