Tort cu crema de nuca si cafea

Printeaza

Tort cu crema de nuca si cafea din: faina, margarina, zahar, nuci, esenta de rom, zahar pudra, cafea.

Ingrediente:Tort cu crema de nuca si cafea

  • 250 g faină
  • 200 g margarină
  • 200 g zahăr
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 esenţă de rom

Ingrediente cremă:

  • 200 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 5 linguri cafea preparată
  • 1 ceaşcă nuci măcinate

Ingrediente ornat: 200 ml frişcă vege­tală, 2 linguri nucă măcinată.

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul, adaugi făina, apoi nucile măcinate şi esenţa de rom şi frămânţi un aluat pe care îl împărţi în 3. Intinzi 3 foi şi le coci pe fiecare pe dosul formei de tort, uns cu margarină şi tapetat cu hârtie de copt câte 10 minute.

In acest timp, pregăteşti crema: freci margarina cu zahărul, torni cafeaua puţin câte puţin şi la sfârşit pui nucile prăjite şi măcinate, însiropezi foile de tort cu cafea îndulcită, apoi aşezi o foaie pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui a doua foaie, crema rămasă şi ultima foaie.

Baţi frişca şi decorezi tortul. Presari nucile măci­nate pe marginile tortului, apoi îl dai la rece pentru 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.