Tort cu crema de ricotta
PrinteazaTort cu crema de ricotta din: oua, zahar, faina, cacao, ciocolata, frisca, apa, rom sau coniac, ricotta, mascarpone, smantana, cacao, zahar vanilat, esenta de migdale, visine.
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 1 lingură cacao
- 100g musli
- 300 g ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
Pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 150 ml apă
- 4 linguri rom sau coniac
Pentru cremă:
- 500 g ricotta
- 100 g smântână
- 50 g mascarpone
- 3 linguri zahăr
- 50 g cacao
- 4 plicuri zahăr vanilinat
- câteva picături esenţă de migdale
Pentru decor:
- 300 g vişine
- 150 g frişcă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul. în spuma obţinută, încorporezi treptat zahărul, iar după ce se topeşte, gălbenuşurile, cacaua şi făina. Coci blatul la foc mediu, 25 de minute. Pregăteşti siropul pe foc mic. Mixezi zahărul cu smântână, iar după ce se topesc cristalele, adaugi . ricotta, mascarpone şi aromele.
Impărţi crema în 3.
Amesteci 1/3 din cremă cu praful de cacao. Topeşti la bain-marie ciocolata cu frişca. în amestecul rezultat, pui muşii şi amesteci. Aşezi blatul de pandişpan în forma în care l-ai copt şi îl însiropezi. Deasupra pui un strat de cremă albă de 2 cm, iar pe următorul strat, alternezi crema albă cu crema de cacao.
Peste acestea torni crema de ciocolată şi muşii. Păstrezi tortul la rece pentru 6 ore, apoi decorezi prăjitura cu vişine şi frişcă.
Pofta buna!