Tort cu crema de ricotta

Printeaza

Tort cu crema de ricotta din: oua, zahar, faina, cacao, ciocolata, frisca, apa, rom sau coniac, ricotta, mascarpone, smantana, cacao, zahar vanilat, esenta de migdale, visine.

Ingrediente:Tort cu crema de ricotta

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • 100g musli
  • 300 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă

Pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 4 linguri rom sau coniac

Pentru cremă:

  • 500 g ricotta
  • 100 g smântână
  • 50 g mascarpone
  • 3 linguri zahăr
  • 50 g cacao
  • 4 plicuri zahăr vanilinat
  • câteva picături esenţă de migdale

Pentru decor:

  • 300 g vişine
  • 150 g frişcă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul. în spuma obţinută, încorporezi treptat zahărul, iar după ce se topeşte, gălbenuşurile, cacaua şi făina. Coci blatul la foc mediu, 25 de minute. Pregăteşti siropul pe foc mic. Mixezi zahărul cu smântână, iar după ce se topesc cristalele, adaugi . ricotta, mascarpone şi aromele.

Impărţi crema în 3.

Amesteci 1/3 din cremă cu praful de cacao. Topeşti la bain-marie ciocolata cu frişca. în amestecul rezultat, pui muşii şi amesteci. Aşezi blatul de pandişpan în forma în care l-ai copt şi îl însiropezi. Deasupra pui un strat de cremă albă de 2 cm, iar pe următorul strat, alternezi crema albă cu crema de cacao.

Peste acestea torni crema de ciocolată şi muşii. Păstrezi tortul la rece pentru 6 ore, apoi decorezi prăjitura cu vişine şi frişcă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.