Tort cu crema de unt, nuca si vanilie

Printeaza

Tort cu crema de unt, nuca si vanilie din: ouă, zahar, cacao, pesmet, nuca, faina, praf de copt, sare, zahăr pudră, păstăi de vanilie, coaja de portocala, unt de calitate, cremă de ciocolată, lapte, cremă de lichior de cafea (opţional), esenţă de vanilie, fulgi de ciocolată albă.

Ingrediente:Tort_cu_crema_de_unt_nuca_si_vanilie

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 linguri şi 1/2 cacao
  • 2 linguri şi 1/2 pesmet
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 3-4 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguriţe zahăr pudră cu păstăi de vanilie
  • coajă rasă de portocală

Pentru cremă:

  • 250 g unt de calitate
  • 2 linguri cremă de ciocolată
  • 200 g nucă măcinată
  • 90 ml lapte
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 lingură rasă de cacao
  • 3 linguri cremă de lichior de cafea (opţional)
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Penfru sirop:

  • 1 cană apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • 8 jumătăţi miez de nucă
  • 3 linguri zahăr
  • fulgi de ciocolată albă

Mod de preparare:

Separi ouăle şi mixezi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi încorporezi zahărul. Adaugi gălbenuşurile şi zahărul pudră cu păstăi de vanilie. într-un bol pui praful de copt, făina, pes­metul, cacaua, nuca măcinată şi le amesteci bine.

Le încorporezi treptat în compoziţia de ouă, îm­preună cu coaja rasă de porto­cală şi amesteci cu o paletă de silicon. Ungi o tavă mare de ara­gaz cu margarină, o tapetezi cu hârtie de copt, torni compoziţia în ea şi nivelezi.

Introduci tava în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 20-25 de minu­te. Când este gata, scoţi tava din cuptor şi laşi blatul să se răceas­că. îndepărtezi puţin din margini, apoi tai 3 bucăţi egale de blat, pe lăţime.

Pentru crema, înfierbânţi laptele, îl torni peste nuca măcinată, să o opăreşti şi o laşi să se răcească. Untul de la temperatura camerei îl mixezi spumă împreună cu zahărul pu­dră.

Adaugi crema de ciocolată, crema de lichior, esenţa de vani­lie, apoi nuca răcorită şi mixezi bine. împărţi crema în 3 părţi egale.

Pentru sirop, amesteci toate ingredientele, le pui pe foc până se topeşte zahă­rul, apoi îl laşi să se răcească. Pe un platou aşezi prima bucată de blat, însiropezi şi ungi cu prima parte din cremă.

Aşezi al doilea blat, însiropezi, ungi iar cu cre­mă, pui din nou blat, însiropezi şi pui ultimul strat de cremă. Cu o linguriţă faci mici adâncituri.

Caramelizezi 3 linguri de zahăr, înfigi nişte scobitori în jumătăţile de miez de nucă, le treci prin ca­ramel şi le aşezi pe o hârtie de copt, până se întăresc puţin. Cu acestea decorezi tortul, presari şi câţiva fulgi de ciocolată albă, apoi dai tortul la rece.

Tort cu crema de unt, nuca si vanilie

Tort_cu_crema_de_unt_nuca_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.