Tort cu crema de unt
PrinteazaTort cu crema de unt din: oua, zahar, faina, cacao, dulceata de visine, compot de ananas, sare, unt, zahar pudra, cafea, nuca, smantana, intaritor, ciocolata.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 75 g zahăr
- 40 g făină
- 40 g cacao
- 5-6 linguri dulceaţă de vişine
- 100 ml compot de ananas
- 1 praf de sare
Pentru crema:
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri cafea
- 150 g nucă
- 500 g smântână
- 200 g zahăr
- 1 plic întăritor
- 50 g ciocolată neagră, pentru decor
- 30 g nuci coapte, pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul şi încorporezi făina amestecată cu cacaua. Torni blatul într-o formă rotundă tapetată si-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, mixezi untul cu zahărul până obţii o spumă, încorporezi cafeaua şi nuca măcinată şi omogenizezi.
Baţi smântână cu zahărul şi întăritorul, până devine frişcă. însiropezi cu compot blatul în formă, după ce s-a răcit, întinzi dulceaţa de vişine şi deasupra nivelezi crema de unt.
Imbraci tortul în frişcă şi-l decorezi cu nuri sfărâmate şi cu ciocolată neagră.
Pofta buna!