Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu
PrinteazaTort cu crema de vanilie, portocale si jeleu din: ouă, zahar, faina, esenta de portocale, suc de portocale, budincă de vanilie, lapte, esenţă de vanilie, frişcă lichidă, gelatină, budincă de frişcă, suc de morcov, măr şi portocale, ciocolată albă, suc natural din portocale, felii de portocale, nuca de cocos.
- 8 ouă
- câte 8 linguri zahăr şi făină
- 1 plic praf de copt
- esenţă de portocale
Pentru însiropat:
- 200 ml suc de portocale
- 30 gzahăr
Pentru crema de vanilie:
- 1 plic budincă de vanilie
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 200 ml frişcă lichidă
- 10 g gelatină
Pentru crema de portocala:
- 1 plic budincă de frişcă
- 250 ml suc de morcov, măr şi portocale
- 30 g zahăr
- 1 lingură esenţă de portocale
- 200 ml frişcă lichidă
- 10 g gelatină
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată albă
- 50 ml frişcă lichidă
Pentru jeleu:
- 300 ml suc natural din portocale
- 40 g zahăr
- 20 g gelatină
Pentru decor:
- felii de portocale
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul până se îngroaşă compoziţia, adaugi făina şi praful de copt. Omogenizezi şi adaugi esenţă de portocale. Tapetezi o formă de tort cu hârtie cerată, torni compoziţia şi coci blatul la foc mediu, 35-40 de minute.
După ce s-a răcit pe un grătar, îl tai în 2 foi. Fierbi într-un clocot ingredientele pentru sirop. Baţi frişca şi o dai la rece.
Pregăteşti cremele în două vase, pe foc mic: în unul fierbi laptele cu budinca de vanilie şi zahărul, iar în celălalt sucul, zahărul şi budinca cu gust de frişcă. Amesteci cremele până se îngroaşă. Aromatizezi diferit fiecare budincă.
Acoperi vasele cu folie şi laşi crema să se răcească. Hidratezi gelatina în 100 ml apă şi o topeşti la bain-marie. în fiecare cremă, încorporezi 1/2 gelatina călduţă şi V1/2 din friscă.
Aşezi un blat pe un platou, cu inelul formei în jur. îl însiropezi. Cu o lingură, pui pe rând cantităţi mici din cele două creme, alternând culorile: pui chiar în centru o lingură cremă de vanilie, peste ea alta de portocale şi continui astfel până termini cremele, obţinând cercuri concentrice.
Acoperi cu al doilea blat, îl însiropezi şi îl dai la rece.
Topeşti la bain-marie ciocolata şi o amesteci cu frişca. Călduţă, o întinzi pe tort şi îl păstrezi la rece. Pentru jeleu, topeşti la bain-marie zahărul şi gelatina hidratată în suc de portocale. îl torni peste tort şi îl păstrezi până a doua zi în frigider. Decorezi marginile cu nucă de cocos şi pui deasupra felii de portocală.
Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu
Pofta buna!