Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu

Printeaza

Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu din: ouă, zahar, faina, esenta de portocale, suc de porto­cale, budincă de vanilie, lapte, esenţă de vanilie, frişcă lichidă, gelatină, budincă de frişcă, suc de morcov, măr şi portocale, ciocolată albă, suc natural din portocale, felii de portocale, nuca de cocos.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_crema_de_vanilie_portocale_si_jeleu

  • 8 ouă
  • câte 8 linguri zahăr şi făină
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de portocale

Pentru însiropat:

  • 200 ml suc de porto­cale
  • 30 gzahăr

Pentru crema de vanilie:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 10 g gelatină

Pentru crema de portocala:

  • 1 plic budincă de frişcă
  • 250 ml suc de morcov, măr şi portocale
  • 30 g zahăr
  • 1 lingură esenţă de portocale
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 10 g gelatină

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată albă
  • 50 ml frişcă lichidă

Pentru jeleu:

  • 300 ml suc natural din portocale
  • 40 g zahăr
  • 20 g gelatină

Pentru decor:

  • felii de portocale
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul până se îngroaşă com­poziţia, adaugi făina şi pra­ful de copt. Omogenizezi şi adaugi esenţă de portoca­le. Tapetezi o formă de tort cu hârtie cerată, torni compoziţia şi coci blatul la foc mediu, 35-40 de minu­te.

După ce s-a răcit pe un grătar, îl tai în 2 foi. Fierbi într-un clocot ingredientele pentru sirop. Baţi frişca şi o dai la rece.

Pregăteşti cremele în două vase, pe foc mic: în unul fierbi laptele cu budin­ca de vanilie şi zahărul, iar în celălalt sucul, zahărul şi budinca cu gust de frişcă. Amesteci cremele până se îngroaşă. Aromatizezi dife­rit fiecare budincă.

Acoperi vasele cu folie şi laşi crema să se răcească. Hidratezi gelatina în 100 ml apă şi o topeşti la bain-marie. în fie­care cremă, încorporezi 1/2 gelatina călduţă şi V1/2 din friscă.

Aşezi un blat pe un pla­tou, cu inelul formei în jur. îl însiropezi. Cu o lingură, pui pe rând cantităţi mici din cele două creme, alternând culorile: pui chiar în centru o lingură cremă de vanilie, peste ea alta de portocale şi continui astfel până ter­mini cremele, obţinând cercuri concentrice.

Aco­peri cu al doilea blat, îl în­siropezi şi îl dai la rece.

Topeşti la bain-marie ciocolata şi o amesteci cu frişca. Călduţă, o întinzi pe tort şi îl păstrezi la rece. Pentru jeleu, topeşti la bain-marie zahărul şi gela­tina hidratată în suc de portocale. îl torni peste tort şi îl păstrezi până a doua zi în frigider. Decorezi marginile cu nucă de cocos şi pui deasupra felii de portocală.

Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu

Tort_cu_crema_de_vanilie_portocale_si_jeleu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.