Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra
PrinteazaTort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, margarina pentru creme, esenţă vanilie, zahăr pudră, amidon, ciocolată neagră, apa, cacao, frişcă lichidă, foi de gelatină.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 120 g făină
Pentru crema cu vanilie:
- 150 g margarina pentru creme
- 1/2 fiolă subţire esenţă vanilie
- 250 g zahăr pudră
- 1 lingură amidon
Pentru crema de ciocolată:
- 150 g zahăr
- 5 albuşuri
- 330 g ciocolată neagră
- 80 ml apă
Pentru glazură:
- 240 g zahăr
- 80 g cacao
- 160 ml frişcă lichidă
- 80 ml apă
- 12 g foi de gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă zahărul şi ouăle într-un castron, după care se transferă la bain-marie şi se continuă amestecarea.
Când a devenit o cremă groasă, se scoate de la bain-marie şi se mixează până la răcirea completă, iar preparatul şi-a dublat volumul.
Se adaugă făina, se amestecă uşor şi se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt uşor unsă. Se lasă la cuptor 15-20 minute, până ce devine auriu. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
Pentru crema de vanilie, se amestecă margarina moale cu zahărul şi apoi se adaugă vanilia şi amidonul. Se amestecă bine şi se dă crema la rece.
Pentru crema de ciocolată, se topeşte ciocolata la bain-marie şi, între timp, se face pe foc un sirop de apă cu zahăr.
Se bat albuşurile şi, când spuma s-a format, se toarnă siropul gros şi se amestecă până la completa răcire. Se adaugă ciocolata topită şi se amestecă cu delicateţe.
Pentru glazură, se fierbe un sirop de apă cu zahăr şi, în momentul în care face bule, se toarnă peste cacao. Se amestecă.
Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra
Pofta buna!
Cand se pune gelatna la glazura de deasupra?
si frisca este pentru decor?