Tort cu crema de vanilie si fructe confiate
PrinteazaTort cu crema de vanilie si fructe confiate din: făină, oua, zahar, zahar vanilat, cacao, coaja de lamaie, praf de copt, amidon, lapte, oua, faina, esenţă de vanilie, nuci măcinate, ciocolată neagră, fructe confiate.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
- coaja de la 1 lămâie
- 2 linguriţe praf de copt
- 50 g amidon
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 6 gălbenuşuri
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 200 g nuci măcinate
- 200 g fructe confiate
- 1 tabletă ciocolată neagră
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le baţi cu 100 g de zahăr până devin o cremă. Pui zahărul vanilat şi coaja de lămâie rasă.
Separat, baţi albuşurile cu restul de zahăr, apoi le adaugi la gălbenuşuri. Amesteci făina cu praful de copt, cacaua şi amidonul şi le încorporezi în compoziţia de ouă.
Aluatul obţinut îl pui într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, pui la fiert jumătate din cantitatea de lapte. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, făina şi adaugi, treptat, restul de lapte şi esenţa de vanilie.
Când laptele de pe foc fierbe, torni compoziţia de gălbenuşuri, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Când se îngroaşă, opreşti focul. Blatul răcit îl împărţi în două. Cu crema de vanilie ungi fiecare foaie şi îmbraci tortul pe exterior.
Il decorezi pe margini cu nucile măcinate şi îl ornezi, după gust, cu fructele confiate şi din ciocolată tai limbile ceasului. Dai tortul la frigider 2-3 ore înainte să-l serveşti.
Tort cu crema de vanilie si fructe confiate
Pofta buna!