Tort cu crema de vanilie si nuci
PrinteazaTort cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina, alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza de vaci.
blat:
- 150 g unt
- 4 oua
- 150 g zahar pudra
- 1 praf sare
- 175 g faina
- 125 g alune macinate
- 3 lingurite praf de copt
- 120 ml lapte
crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 500 g lapte
- 80 g zahar
- 250 g frisca batuta
- 250 g branza de vaci
sos:
- 100 g zahar fin
- 50 g unt
- 100 g frisca lichida
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175°C. Se topeşte untul. Se bat ouăle cu zahăr pudră şi sare; se înglobează făina amestecată în prealabil cu alune şi praf de copt, alternând cu untul şi laptele. Se toarnă aluatul într-o formă de chec (cca 2 l) unsă în prealabil.
Se coace cca 55 min. Se prepară budinca din praful din plic, lapte şi zahăr, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească. Se bate frişcă. Se înglobează în budincă mai întâi brânza de vaci şi apoi frişca.
Pentru sos, se lasă să se caramelizeze zahărul; se adaugă unt şi frişcă lichidă. Se taie prăjitura pe 3 niveluri, se umple cu cremă şi se îmbracă în cremă. Se lasă la frigider 2 lore. Eventual se decorează.
Tort cu crema de vanilie si nuci
Pofta buna!