Tort cu crema de vanilie si nuci

Printeaza

Tort cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina, alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza de vaci.

Ingrediente:Tort cu crema de vanilie si nuci

blat:

  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 175 g faina
  • 125 g alune macinate
  • 3 lingurite praf de copt
  • 120 ml lapte

crema:

  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 500 g lapte
  • 80 g zahar
  • 250 g frisca batuta
  • 250 g branza de vaci

sos:

  • 100 g zahar fin
  • 50 g unt
  • 100 g frisca lichida

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175°C. Se topeşte untul. Se bat ouăle cu zahăr pudră şi sare; se înglobează făina amestecată în prealabil cu alune şi praf de copt, alternând cu untul şi laptele. Se toarnă aluatul într-o formă de chec (cca 2 l) unsă în prealabil.

Se coace cca 55 min. Se prepară budinca din praful din plic, lapte şi zahăr, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească. Se bate frişcă. Se înglobează în budincă mai întâi brânza de vaci şi apoi frişca.

Pentru sos, se lasă să se caramelizeze zahărul; se adaugă unt şi frişcă lichidă. Se taie prăjitura pe 3 niveluri, se umple cu cremă şi se îmbracă în cremă. Se lasă la frigider 2 lore. Eventual se decorează.

Tort cu crema de vanilie si nuci

Tort cu crema de vanilie si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.