Tort cu cremă de zahar ars

Printeaza

Tort cu cremă de zahar ars

Ingrediente:Tort cu crema de zahar ars

  • 8 ouă
  • 12 linguri + 1 cană de zahăr
  • 1 l lapte
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru blat ai nevoie de:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 1 vârf de linguriţă de bicarbonat

Pentru ornat ai nevoie de:

  • 300 g frişcă
  • 1 portocală
  • 1 kiwi

 

Mod de preparare:

Pregăteşti mai întâi crema de zahăr ars: Arzi o cană de zahăr într-o cratiţă de 3-4 l, tapetezi cu zahărul topit pereţii acesteia şi o laşi deoparte. Amesteci laptele cu gălbenuşurile, vanilia, coaja rasă de lămâie, zahărul şi la urmă încorporezi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia în cratiţa tapetată cu zahăr ars şi o dai la cuptor pentru 25 de minute, cât s-o coci pe jumătate, între timp, faci blatul: baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, făina în ploaie, bicar­bonatul nestins, omogenizezi compoziţia, o torni peste cremă şi o mai dai la cuptor pentru încă 25 de minute.

După ce s-a copt, laşi tortul să se răcească bine în cup­tor, apoi îl răstorni pe un platou şi îl ornezi cu frişcă, felii de portocale şi de kiwi.

Tort cu cremă de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.