Tort cu cremă de zahar ars
PrinteazaTort cu cremă de zahar ars
- 8 ouă
- 12 linguri + 1 cană de zahăr
- 1 l lapte
- coajă rasă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru blat ai nevoie de:
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 1 vârf de linguriţă de bicarbonat
Pentru ornat ai nevoie de:
- 300 g frişcă
- 1 portocală
- 1 kiwi
Mod de preparare:
Pregăteşti mai întâi crema de zahăr ars: Arzi o cană de zahăr într-o cratiţă de 3-4 l, tapetezi cu zahărul topit pereţii acesteia şi o laşi deoparte. Amesteci laptele cu gălbenuşurile, vanilia, coaja rasă de lămâie, zahărul şi la urmă încorporezi albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia în cratiţa tapetată cu zahăr ars şi o dai la cuptor pentru 25 de minute, cât s-o coci pe jumătate, între timp, faci blatul: baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, făina în ploaie, bicarbonatul nestins, omogenizezi compoziţia, o torni peste cremă şi o mai dai la cuptor pentru încă 25 de minute.
După ce s-a copt, laşi tortul să se răcească bine în cuptor, apoi îl răstorni pe un platou şi îl ornezi cu frişcă, felii de portocale şi de kiwi.
Tort cu cremă de zahar ars
Poftă bună!