Tort cu crema ganaj
PrinteazaTort cu crema ganaj din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, ulei, ciocolata de menaj, frisca, esenta de rom, zahar, gelatina, glucoza.
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- un pachet zahar vanilat
- 6 linguri faina
- 2 linguri ulei
Ingrediente pentru crema ganaj:
- 300 g ciocolata de menaj
- 300 ml frisca lichida
- esenta de rom
Ingrediente pentru sirop:
- 200 g zahar
- 200 ml apa
- esenta de rom
Ingrediente pentru crema de unt:
- 100 g unt
- 3 linguri zahar
Ingrediente pentru pasta de zahar:
- 450 g zahar pudra
- 30 ml apa
- 5 g gelatina
- 50 g glucoza
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu putina sare. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul. Se amesteca cele 2 compozitii si se adauga faina. Blatul se coace in tava de la aragaz. Dupa aceea, se ruleaza pe un prosop umed.
Pentru crema, se inacalzeste frisca, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc se raceste, apoi se bate cu mixerul.
Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul si se adauga apa si romul. Blatul se desface din prosop si se taie pe lung, in fasii de 6 cm latime. Se insiropeaza si se unge cu crema ganaj fiecare felie si se asaza in forma de melc pana ia forma de tort. Se unge cu crema de unt si zahar, apoi se lasa la rece 30 de minute.
Intre timp, se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc sa se dizolve si se adauga glucoza. Se amesteca apoi cu zaharul si dupa ce s-a topit, se ia pasta de pe foc. Se intinde cu sucitorul ca un aluat. Se pune apoi foaia peste tort. Se orneaza in functie de preferinte.
Pofta buna!