Tort cu crema ricotta
PrinteazaTort cu crema ricotta din: capsuni, unt, ricotta, frisca, zahar, faina, cacao, oua, esenta de vanilie, praf de copt, ciocolata, apa, limeta, sare, branza de vaci, menta, sirop.
- 500 g căpşuni
- 375 g unt
- 500 g ricotta
- 300 ml frişcă
- 150 g zahăr pudră
- 200 g făină
- 25 g cacao
- 250 g zahăr tos
- două ouă
- esenţă de vanilie
- praf de copt
- lichior de ciocolată
- 150 ml apă
- o limetă
- sare
- sirop de căpşuni
- brânză de vaci
- mentă
Mod de preparare:
lntr-un vas se mixează 125 g unt, ouăle, cacaua, zahărul tos, o linguriţă de esenţă de vanilie, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, o lingură de lichior, sarea, apa şi făina.
O formă de tort se tapetează cu unt şi cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace 30-35 de minute la foc mediu. Se taie în trei foi. Ricotta se mixează cu restul de unt, zahărul pudră, coaja, sucul de la limetă, frişca mixată, o lingură de sirop de căpşuni.
Se ung foile cu crema rezultată, se aşază felii de căpşuni şi se aranjează totul. Se unge la suprafaţă cu cremă, se decorează cu căpşuni, mentă şi se introduce la rece.
Poftă bună!