Tort cu crema si fructe de padure
PrinteazaTort cu crema si fructe de padure din: unt, oua, zahar, iaurt, fructe de padure, faina, praf de copt, mascarpone, crema de branza, frisca.
Blaturi:
- 120 g unt
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 iaurt mic
- 250 g fructe de pădure
- 1 praf de copt
- 300 g făină
Cremă:
- 250 g mascarpone
- 250 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 300 ml frişcă lichidă
- 2 plicuri gelatină
Sirop:
- 5 bucheţele de flori de violete
- 150 ml apă clocotită
- 150 g zahăr
- 5-6 picături suc de lămâie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175°C.
Se ung 2 forme de tort, una mare şi una mică. Se mixează untul cu zahăr tos şi vanilat; se înglobează pe rând ouăle, urmate de făina amestecată cu praf de copt şi sare, alternând cu iaurtul amestecat cu piureu de fructe.
Se coc în forme 25-30 minute. Se lasă să se răcească.
Sirop: se pun florile într-un vas de sticlă şi se toarnă apă clocotită. Se lasă să se infuzeze 12 ore (rezultă un lichid albastru). Se strecoară, se adaugă zahăr şi se fierbe – se face verde, dar se adaugă lămâie şi devine violet. Se lasă să scadă.
Cremă: se mixează mascarpone cu cremă de brânză, zahăr şi zahăr vanilat; se înglobează 1/2 din frişca bătută, precum şi gelatina înmuiată şi dizolvată conform instrucţiunilor.
Se asamblează tortul însiropând blaturile; se dă la frigider 4-5 ore.
Se îmbracă în frişcă şi se ornează.
Pofta buna!