Tort cu crema si fructe de padure

Printeaza

Tort cu crema si fructe de padure din: unt, oua, zahar, iaurt, fructe de padure, faina, praf de copt, mascarpone, crema de branza, frisca.

Ingrediente:Tort cu crema si fructe de padure

Blaturi:

  • 120 g unt
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 iaurt mic
  • 250 g fructe de pădure
  • 1 praf de copt
  • 300 g făină

Cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 plicuri gelatină

Sirop:

  • 5 bucheţele de flori de violete
  • 150 ml apă clocotită
  • 150 g zahăr
  • 5-6 picături suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175°C.

Se ung 2 forme de tort, una mare şi una mică. Se mixează untul cu zahăr tos şi vanilat; se înglobează pe rând ouăle, urmate de făina amestecată cu praf de copt şi sare, alternând cu iaurtul amestecat cu piureu de fructe.

Se coc în forme 25-30 minute. Se lasă să se răcească.

Sirop: se pun florile într-un vas de sticlă şi se toarnă apă clocotită. Se lasă să se infuzeze 12 ore (rezultă un lichid albastru). Se strecoară, se adaugă zahăr şi se fierbe – se face verde, dar se adaugă lămâie şi devine violet. Se lasă să scadă.

Cremă: se mixează mascarpone cu cremă de brânză, zahăr şi zahăr vanilat; se înglobează 1/2 din frişca bătută, precum şi gelatina înmuiată şi dizolvată conform instrucţiunilor.

Se asamblează tortul însiropând blaturile; se dă la frigider 4-5 ore.

Se îmbracă în frişcă şi se ornează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.