Tort cu cremă si fructe

Printeaza

Tort cu cremă si fructe din: oua, zahar, nuca macinata, faina, sare, zahar vanilat, unt, galbenusuri, baton de vanilie, crema de ciocolata, mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, whisky, capsune si zmeura.

Ingrediente:Tort_cu_crema_si_fructe

pentru blat:

  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • un praf sare
  • un plic zahar vanilat

pentru crema de ciocolata:

  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 30 ml lapte
  • un baton de vanilie
  • 100 g crema de ciocolata

pentru crema alba:

  • 200 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri whisky
  • 300 g capsune
  • 200 g zmeura

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, vanilia şi gălbenuşurile. La sfârşit, se încorporează făina şi nuca măcinată. Se toarnă compoziţia de blat în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.

Separat, se pregăteşte crema de ciocolată. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă lapte călduţ. Se pun pe aragaz şi, când a început să clocotească, se opreşte focul şi se lasă la răcit. După aceea, se toarnă peste untul frecat spumă. Apoi, crema de ciocolată se bagă la rece.

In acest timp, se pregăteşte crema de mascarpone. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu mascarpone. După ce s-a copt blatul, se scoate, se răceşte uşor şi se taie pe jumă­tate. Se pune un strat de cremă de ciocolată şi unul de mascarpone. Deasupra se toarnă un alt strat de cremă de ciocolată, apoi se pune cea­laltă foaie de blat. Se ornează cu căpşune şi zmeură. Se lasă la rece şi se serveşte pudrat cu zahăr.

Tort cu cremă si fructe

Tort_cu_crema_si_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.