Tort cu crema si lichior de cafea
PrinteazaTort cu crema si lichior de cafea din: nuci, cacao, miere, faina, oua, unt, praf de copt, rom alb, miez de nuca, miere, scortisoara, zahar, unt, lapte, lichior de nuci, frisca, ciocolata, lichior de cafea.
pentru blat:
- 100 g nuci coapte
- 25 g cacao
- 200 g miere
- 250 g faina
- 4 oua
- 200 g unt
- 1/2 pliculet praf de copt
- 2 linguri rom alb
pentru crema:
- 100 g miez de nuca
- 100 g miere
- 100 g faina
- un praf scortisoara
- 2 linguri zahar
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 4 linguri lichior de nuci
pentru crema 2:
- 500 ml frisca lichida
- 2 linguri unt
- 400 g ciocolata
pentru insiropat:
- 200 ml lichior de cafea
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă nucile măcinate, cacaua, făina şi praful de copt. Untul moale se freacă cu mierea până ce se obţine o spumă care se adaugă în amestecul uscat. Se pun apoi ouăle bătute şi romul. Se unge cu unt forma de copt şi se toarnă aluatul care se coace 35 de minute.
Se prepară crema 1 pentru care se macină 100 g nuci care se amestecă bine cu făina şi se prăjesc într-o tigaie. Se adaugă scorţişoara, mierea, untul, zahărul, lichiorul de nuci şi laptele. Se lasă să fiarbă la foc mic, până devine groasă. Apoi se lasă la răcit.
Se prepară şi crema 2 pentru care se pun pe foc frişca şi untul. Când fierb, se trage vasul de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi. Se lasă aşa 5 minute şi apoi se amestecă pentru a obţine o cremă untoasă. Se lasă la răcit, de asemenea.
Blatul se însiropează cu lichiorul de cafea şi se pune un prim strat subţire din crema 1, apoi un strat mai gros din crema 2. Se dă la rece pentru 10 minute, şi apoi se pune un strat gros din crema 1 şi se finisează cu un strat subţire din crema 2. Se dă la rece pentru o noapte.
Tort cu crema si lichior de cafea
Pofta buna!
Vreau si eu sa gust din tortul asta